Spring naar content

Wim Wensing nieuwe voorzitter IVBN

Pers
Publicatiedatum: 19 maart 2024

Door de IVBN-ledenvergadering is Wim Wensing, sinds 2011 Chief Investment Officer bij Amvest, verkozen tot nieuwe voorzitter van IVBN. Wim is sinds 2021 al IVBN-bestuurslid met de portefeuille woningen.

Wim Wensing:Als voorzitter kijk ik ernaar uit om samen met de leden te streven naar een stabiel investeringsklimaat voor de realisatie van duurzame en toegankelijke leefomgevingen. De leden van IVBN zijn professionele institutionele vastgoedbeleggers. Hun bijdrage aan de oplossingen voor politieke en maatschappelijke uitdagingen, waar we als sector voor staan, zou ik graag breed willen uitdragen. We zijn als IVBN een belangrijke partner in de gesprekken over de grote maatschappelijke vraagstukken in de markt van wonen, winkelen en werken. Ik ben er trots op dat ik deze rol nu mag overnemen van Gertjan van der Baan.”

Gertjan van der Baan (CEO van Vesteda) treedt af vanwege zijn vertrek bij Vesteda op 3 april 2024 waar hij ruim tien jaar eindverantwoordelijk is geweest. Hij was zeven jaar actief als bestuurslid van IVBN, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Tijdens zijn voorzitterschap heeft hij veel aandacht besteed aan de onderkenning van de rol van institutionele beleggers op de woningmarkt. Hij bekeek de woningmarkt niet alleen vanuit de rol van belegger, maar ook juist vanuit het perspectief van de huurder.

Gertjan van der Baan:In de afgelopen zeven jaar liepen we als sector tegen verschillende uitdagingen aan, zoals de coronapandemie met aanzienlijke gevolgen voor de retailsector, het verdwijnen van het fbi-regime en het groeiende tekort aan betaalbare (huur)woningen. Ik hoop dat publiek en politiek beter inzien dat onze leden het aan hen toevertrouwde maatschappelijke kapitaal investeren in nieuwe woningen, winkels en kantoren en in de verduurzaming van de bestaande voorraad. Hiermee leveren zij een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de tekorten, de betaalbaarheid en duurzaamheid van de Nederlandse vastgoedmarkt. Ik draag mijn rol met vertrouwen over aan Wim Wensing.

De samenstelling van het bestuur van IVBN is als volgt:

  • Wim Wensing (Amvest) Voorzitter
  • Mascha Hendrickx (Achmea Real Estate) Penningmeester
  • Edwin van de Woestijne (a.s.r. real estate) Bestuurslid
  • Bernd Stahli (NSI) Bestuurslid
  • Patrick Ruwiel (NLV) Bestuurslid
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen