Spring naar content

IVBN Actueel

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuwsberichten, persberichten, publicaties en evenementen.

Onze actualiteiten

Filter
  • Filteren op

    Reset
  • Content type

  • Onderwerp

IVBN Jaaroverzicht 2023

Als branchevereniging van institutionele investeerders in vastgoed streven we naar een stabiel investeringsklimaat, werken we aan het professionaliseren van de vastgoedmarkt en geven we onze leden een platform om te verbinden. Hoe we dat in 2023 deden en wat dat opleverde? Dat lees je in het Jaaroverzicht 2023.
Publicaties
28 mei 2024

IVBN ondertekent Uitvoeringsagenda Wonen

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties.
Nieuws
29 februari 2024

IVBN Leaflet Woningmarkt 2023

IVBN Woningbeleggers willen maatschappelijke impact maken. Door in te zetten op nieuwbouw van betaalbare huurwoningen en door het verduurzamen van bestaande huurwoningen. Om hier volop in te kunnen zetten is voldoende institutioneel kapitaal nodig. Voor de huurders van de toekomst en voor de huurders van nu.
Publicaties
31 oktober 2023

IVBN Position Paper Verkiezingen 2023

In de aanloop naar de verkiezingen in november 2023 heeft IVBN haar standpunten met betrekking tot de woningmarkt verwoord in een position paper. De kernboodschap: investeren met het geld van anderen, met name pensioenfondsen en levensverzekeraars, moet zorgvuldig gebeuren.
Publicaties
22 augustus 2023

IVBN Jaaroverzicht 2022

Het Jaaroverzicht 2022, een mooi gezamenlijk resultaat van onze vereniging, dankzij de langjarige inspanningen van IVBN-medewerkers, bestuurs- en werkgroepleden, en vele anderen die namens IVBN optraden als spreker op een congres of aanwezig waren bij overlegtafels en regiodeals.
Publicaties
29 juni 2023

IVBN Leaflet Provinciale Statenverkiezingen

Provincies staan samen met gemeenten en het Rijk voor uitdagingen. Dat geldt zeker voor de bouwopgave van 900.000 woningen tot en met 2030. Provincies hebben een belangrijke rol in ruimtelijke ontwikkeling en woningbouwbeleid. Ambities moeten concreet en toekomstbestendig worden uitgewerkt in regionale woondeals en samenwerkingsafspraken. Ook moeten bouwprojecten met zo min mogelijk belemmering worden uitgevoerd om tijdig aan de opgave te voldoen.
Publicaties
15 maart 2023
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen