Spring naar content

IVBN Actueel

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuwsberichten, persberichten, publicaties en evenementen.

Onze actualiteiten

Filter
  • Filteren op

    Reset
  • Content type

  • Onderwerp

Nieuw

Allard van Spaandonk nieuw bestuurslid bij IVBN

Op de IVBN-ledenvergadering van 17 juni jl. is Allard van Spaandonk, Chief Investment Officer Dutch Investments bij Bouwinvest, benoemd tot nieuw bestuurslid van IVBN. Daarnaast is hij benoemd tot voorzitter van de Commissie Investeringsklimaat en beleid. Deze commissie zet zich in voor het waarborgen van een stabiel investeringsklimaat in Nederlands vastgoed waarin langetermijninvesteringen mogelijk zijn.
Pers
18 juni 2024

Brancheorganisaties presenteren ‘Retail Inspiratiedocument Duurzaamheid’

Op dinsdag 11 juni is op de Provada het ‘Retail Inspiratiedocument Duurzaamheid ’gepresenteerd. In dit document illustreren brancheorganisaties, RND, CBL, INretail, Vakcentrum, IVBN, Vastgoedoverleg, Vastgoedmanagement Nederland en Vastgoed Belang, hoe zij samen de retailsector willen inspireren om te verduurzamen.
Pers
11 juni 2024

Vernietiging huurverhogingsbeding in huurcontracten raakt gehele samenleving

De mogelijke vernietiging van het huurverhogingsbeding in huurcontracten zal serieuze gevolgen hebben voor de woningmarkt, de verduurzaming van de gebouwde omgeving en voor pensioenen, stelt branchevereniging IVBN, terwijl ze wijst op de verontrustende gevolgen ervan voor huurders en woningzoekenden.
Pers
13 mei 2024

NEPROM en IVBN blij met duidelijkheid over huurwet

NEPROM en IVBN zijn blij met de duidelijkheid die de Tweede Kamer heeft gegeven door in te stemmen met de nieuwe huurwet van minister De Jonge. De debatten van de afgelopen dagen hebben ondanks alle ingebrachte moties en amendementen, niet tot ingrijpende wijzigingen in de wet geleid.
Pers
26 april 2024

Grote zorgen NEPROM en IVBN na behandeling nieuwe huurwet

De Tweede Kamer behandelt de huurwet van minister De Jonge. NEPROM en IVBN roepen de Tweede Kamer op om belangrijke aanpassingen te verrichten op de wet, omdat de amendementen die nu voorliggen de wet verslechteren en de realisatie van 50.000 nieuwe middenhuurwoningen in gevaar brengen.
Pers
23 april 2024

Wim Wensing nieuwe voorzitter IVBN

Door de IVBN-ledenvergadering is Wim Wensing, sinds 2011 Chief Investment Officer bij Amvest, verkozen tot nieuwe voorzitter van IVBN. Wim is sinds 2021 al IVBN-bestuurslid met de portefeuille woningen.
Pers
19 maart 2024

Partners Woningbouw: ‘Uitvoering moet sneller en beter’

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties.
Pers
29 februari 2024

IVBN en NEPROM: Nieuwe huurwet dreigt nieuwbouw af te remmen

Nieuwe huurwet dreigt nieuwbouw af te remmen minister De Jonge zond gisteren zijn lang verwachte huurwet naar de Tweede Kamer. Investeerders in huurwoningen spreken hun zorgen uit en roepen de Tweede Kamer op om de wet aan te passen zodat de bouw van nieuwe huurwoningen voor middeninkomens niet wordt afgeremd.
Pers
07 februari 2024

Edwin van de Woestijne nieuw bestuurslid bij IVBN

Op de IVBN-ledenvergadering van 15 december jl. is Edwin van de Woestijne benoemd als nieuw bestuurslid van IVBN, met als portefeuille Winkels. Edwin is sinds 2015 werkzaam bij a.s.r. real estate als managing director commercieel vastgoed en fund director van het ASR Dutch Prime Retail Fund.
Pers
18 december 2023
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen