Spring naar content

IVBN ondertekent Uitvoeringsagenda Wonen

Nieuws
Publicatiedatum: 29 februari 2024

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties. Twaalf partijen hebben onderling afspraken gemaakt over hoe dat doel versneld bereikt kan worden. Tijdens de landelijke Woontop op 29 februari in Den Haag vragen ze de politieke partijen om dit initiatief daadkrachtig te steunen en de grote woningnood gezamenlijk met meer urgentie aan te pakken.

Voor steeds meer mensen is wonen onbetaalbaar of onbereikbaar geworden. Er zijn onvoldoende betaalbare woningen die passen bij de levensfase van de woningzoekende, zoals starters, senioren en zorgbehoevenden. Dat komt deels door de sterk gestegen bouwkosten, rente en overheidsbeleid, maar ook omdat te veel woningbouwplannen niet in uitvoering komen door onvervulde randvoorwaarden en een verslechterd investeringsklimaat.

 

Ondertekening UAW

Woontop┬ęDirk Hol 29-02-2024

 

Ondertekenaars Uitvoeringsagenda Wonen
De Uitvoeringsagenda Wonen is op 29 februari in de middag ondertekend door Aedes, Bouwend Nederland, G40, IPO, IVBN, NEPROM, NVM, VNG, Vereniging Eigen Huis, Vastgoed Belang, WoningBouwersNL en de Woonbond tijdens de Woontop in Den Haag.

Bekijk de publicatie Uitvoeringsagenda Wonen
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen