Spring naar content

Inspirerende platformbijeenkomst Lente-akkoord 2.0

Nieuws
Publicatiedatum: 10 november 2023

IVBN-leden zetten zich in voor het gebruik van circulaire materialen om de milieu-impact van de vastgoedsector te verlagen. Tijdens de platformbijeenkomst van het Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen van 2 november kwamen diverse brancheorganisaties en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bijeen en gingen hierover met elkaar in gesprek.

De onderwerpen bio-based building, bouwen met een verscherpte en lagere MPG-score, CO2-sturing, houtbouw, passiefhuis en de laatste ontwikkelingen rond wet- en regelgeving werden besproken.

De komende jaren willen de brancheverenigingen met een groep koplopers aansprekende woningbouwprojecten starten die: circulair, schaalbaar, herhaalbaar en/of (op termijn) betaalbaar zijn.

Het Lente-akkoord 2.0 Circulair Industrieel Bouwen wil samen met de koplopers een grootschalige verduurzaming van de bouwsector bevorderen, aansluitend op de inspanningen van de overheid op weg naar een volledig circulaire economie in 2050. Met als eerste mijlpaal, 50% circulair in 2030.

Met dank aan de organisatie van Lente-Akkoord 2.0 Sander Woertman en Louisa Rubino.

Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen