Spring naar content

ERES sluit zich aan bij branchevereniging IVBN

Pers
Publicatiedatum: 4 april 2023

ERES NL Holding B.V. (hierna: “ERES”) is per 1 april jl. lid geworden van Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN), de branchevereniging voor het bevorderen van een stabiel investeringsklimaat voor lange termijn investeringen in vastgoed dat bijdraagt aan een duurzame, leefbare en toegankelijke leefomgeving.

ERES is onderdeel van ERES REIT, een real estate investment trust dat zich richt op het samenstellen van een portefeuille van hoogwaardige, multi-residentiele vastgoedactiva voor huurders in Europa. ERES concentreert zich op de Nederlandse markt en bezit momenteel meer dan 6.900 woningen en (bijbehorende) winkelruimtes verdeeld over heel Nederland met een waarde van €1,8 miljard. De portfolio van ERES bestaat uit eengezins- en meergezinswoningen in zowel stedelijke als voorstedelijke locaties. Ongeveer 35% van deze woningen valt in het gereguleerde segment; de overige 65% valt voornamelijk in de categorie middenhuurwoningen.

ERES is lid geworden van IVBN vanwege het professionele karakter van de leden dat aansluit bij haar eigen businessmodel, het gezamenlijk optrekken waarbij de IVBN de belangen van de leden vertegenwoordigt omtrent de ontwikkelingen in wet en regelgeving en de platformfunctie, waarin onderling kennis en kunde kan worden gedeeld en verkregen.

IVBN-directeur Judith Norbart verwelkomt ERES graag als lid van IVBN: “ERES is een vrij nieuw gezicht op de Nederlandse woningmarkt en wij zijn blij dat zij, met hun lange termijn commitment richting huurders en andere stakeholders, de aansluiting hebben gevonden bij IVBN.

Jeanette Arendsen-Jacobs (directeur ERES): “ERES hecht eraan zich bij de IVBN aan te sluiten om zo samen met haar collega-bedrijven een sterk geluid te kunnen laten horen omtrent de ontwikkelingen in wet en regelgeving en de verhuurmarkt verder te professionaliseren. In deze tijd waarin de woningbouwopgave en klimaatopgave urgenter zijn dan ooit, is het belangrijk om gezamenlijk te zoeken naar oplossingen en kansen.

Het aantal leden van IVBN komt daarmee op 32, met meer dan 87 miljard aan beleggingen in Nederland, in woningen, zorgvastgoed, winkels en winkelcentra, kantoren, parkeergarages en overig vastgoed.

Lees het volledige persbericht
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen