Spring naar content

IVBN Actueel

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuwsberichten, persberichten, publicaties en evenementen.

Onze actualiteiten

Filter
  • Filteren op

    Reset
  • Content type

  • Onderwerp

Grote zorgen NEPROM en IVBN na behandeling nieuwe huurwet

De Tweede Kamer behandelt de huurwet van minister De Jonge. NEPROM en IVBN roepen de Tweede Kamer op om belangrijke aanpassingen te verrichten op de wet, omdat de amendementen die nu voorliggen de wet verslechteren en de realisatie van 50.000 nieuwe middenhuurwoningen in gevaar brengen.
Pers
23 april 2024

IVBN Position Paper wet Versterking regie volkshuisvesting

In aanloop naar het rondetafelgesprek over de wet Versterking regie volkshuisvesting (hierna: Wet regie) op 25 april aanstaande is IVBN gevraagd in te gaan op de volgende onderwerpen: de rol van gemeenten, ook in relatie tot provincies; sturing op de samenstelling van de woningvoorraad, waaronder huisvesting voor aandachtsgroepen; en procedure versnelling.
Nieuws
22 april 2024

Ouderenhuisvesting brengt beweging in de woonketen

Passende huisvesting voor ouderen kan een doorbraak brengen in de krapte op de woningmarkt. Want hoewel het tekort in alle segmenten van de woningmarkt speelt, is de schaarste aan seniorenwoningen het nijpendst. Als gevolg van het ouderenbeleid van de afgelopen kabinetten blijven ouderen zo lang mogelijk thuis wonen. Het verpleeghuis is vaak de laatste, en ook de enige, optie.
Nieuws
18 april 2024

IVBN Position Paper debat Wonen en Bouwen

Met dit Position Paper heeft IVBN willen verwoorden welke beginselen IVBN-leden hanteren en welke bijdrage zij hebben geleverd én nog willen leveren aan de Nederlandse samenleving. Wij verzoeken de Eerste Kamer institutionele investeerders vanuit eenzelfde positieve grondhouding te faciliteren, zodat gezamenlijk maatschappelijke impact kan worden gemaakt. Op deze wijze kan het vertrouwen in de Nederlandse huurmarkt herstellen. Onze oproep aan is dan ook om het woonbeleid te toetsen op integraliteit en lange termijnvisie, met oog voor de rol van institutionele investeerders en het betrekken van de Uitvoeringsagenda Wonen.
Nieuws
16 april 2024

Standpunt IVBN Wet Nijboer

Op 3 april spreekt de Commissie Binnenlandse zaken met elkaar over de Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurovereenkomsten (hierna: Wet Nijboer). Hiervoor geeft IVBN een aantal aandachtspunten en verbeterpunten mee.
Nieuws
03 april 2024

Wim Wensing nieuwe voorzitter IVBN

Door de IVBN-ledenvergadering is Wim Wensing, sinds 2011 Chief Investment Officer bij Amvest, verkozen tot nieuwe voorzitter van IVBN. Wim is sinds 2021 al IVBN-bestuurslid met de portefeuille woningen.
Pers
19 maart 2024

IVBN ondertekent Uitvoeringsagenda Wonen

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties.
Nieuws
29 februari 2024

Partners Woningbouw: ‘Uitvoering moet sneller en beter’

Nederland kampt met een woningcrisis. Om het enorme woningtekort in te lopen, is het nodig dat er jaarlijks minstens 100.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Dat zeggen provincies, gemeenten, corporaties, bouwers, ontwikkelaars, investeerders, makelaars en bij de woningbouw betrokken consumentenorganisaties.
Pers
29 februari 2024

IVBN en NEPROM: Nieuwe huurwet dreigt nieuwbouw af te remmen

Nieuwe huurwet dreigt nieuwbouw af te remmen minister De Jonge zond gisteren zijn lang verwachte huurwet naar de Tweede Kamer. Investeerders in huurwoningen spreken hun zorgen uit en roepen de Tweede Kamer op om de wet aan te passen zodat de bouw van nieuwe huurwoningen voor middeninkomens niet wordt afgeremd.
Pers
07 februari 2024
Plak hier de link uit de adresbalk die u wilt delen